Privacy

Privacyverklaring Haren in Foto’s

februari 2020

 

Hieronder leest u hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan. Dat doen we uiteraard zo zorgvuldig en vertrouwelijk mogelijk, en in overeenstemming met wet- en regelgeving, zoals de AVG.

 

  1. Over Haren in Foto’s

Haren in Foto’s is een fotoblog over de (voormalige) gemeente Haren. Het is een website zonder commercieel oogmerk. Haren in Foto’s wordt gemaakt door Bureau Bijschrift uit Haren (gem. Groningen), ingeschreven bij de KvK Groningen onder nummer 01135478.

Contact opnemen kan via email: bureau[at]bijschrift[punt]nl.

 

  1. Persoonsgegevens

We verwerken zo weinig mogelijk persoonsgegevens. Als we persoonsgegevens verwerken, doen we dat (voor zover ons bekend) in overeenstemming met wet- en regelgeving, zoals de AVG, en voor de doeleinden zoals onder punt 3 beschreven.

Gegevens die we mogelijk verwerken zijn naam, adres, emailadres, telefoonnummer(s), social media accountnamen en profielfoto’s (wanneer u gravatar gebruikt bij reacties).

We hebben bovenstaande persoonsgegevens van uzelf verkregen of via openbare registers, zoals het handelsregister van de KvK of andere open bronnen (b.v. social media).

 

  1. Doeleinden

We verwerken persoonsgegevens alleen wanneer we dat volgens de AVG mogen en voor onderstaande doeleinden.

Reacties

Als u een reactie op onze website achterlaat (onder een blogpost) dan verwerken we uw naam en eventueel uw profielfoto (wanneer u gebruik maakt van gravatar). Dit laten we in principe oneindig staan, tenzij de blogpost van de website verdwijnt of wanneer u een verwijderingsverzoek bij ons indient.

We hebben een gerechtvaardigd belang om deze reacties te laten staan, met name wanneer er ook weer antwoord is gegeven, door ons of een derde, op uw reactie.

Contact

Hebt u contact met ons opgenomen, per telefoon, e-mail, ons contactformulier, whatsapp of social media, dan hebben we van u gegevens ontvangen. Deze verwerken we om te kunnen reageren op uw bericht aan ons.

We bewaren de gegevens in principe onbeperkt, voor archiefdoeleinden.

 

  1. Doorgifte

We delen uw gegevens niet actief met derden, maar sommige van onze verwerkers hebben er (beperkt) toegang toe. Het gaat om:

  • het hostingbedrijf van onze website en emailserver
  • wordpress
  • derde partijen die we gebruiken voor website-analyse

Doorgifte derde landen

Deze bedrijven zijn gevestigd in een door de Europese Commissie aangewezen zogeheten ‘adequaat land’.

 

  1. Uw rechten

U hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens we van u verwerken en u mag vervolgens verzoeken deze te laten rectificeren of te verwijderen.

Heeft u een reactie achtergelaten op onze site, en wilt u die ongedaan maken, neem dan contact met ons op; in overleg zullen we dan de reactie verwijderen of anonimiseren.

Als u klachten heeft over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan, heeft u het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

  1. Beveiliging persoonsgegevens

Wij hebben passende organisatorische en technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen.

 

  1. Cookies

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website worden cookies gebruikt. We proberen dat zoveel mogelijk te beperken. Zo gebruiken we geen social media buttons.

We gebruiken wel tracking cookies om het gebruik van onze site te analyseren, zodat we weten waar onze gebruikers vandaan komen en waarvoor ze belangstelling hebben. Zo kunnen we onze site interessant houden. We maken daarbij geen gebruik van Google Analytics, maar wel van StatCounter. StatCounter opereert geheel in lijn met de AVG en de data die verzameld worden (zoals ip-adres, browser en operating system) zijn geheel geanonimiseerd en niet naar personen te herleiden. Zie hier voor hun privacybeleid.

Ook onze webhost (One.com) levert ons statistische gegevens voor web-analyse, waarvoor grosso modo hetzelfde geldt als hierboven beschreven bij StatCounter.

Zeer incidenteel embedden we een eigen video op YouTube (Google) of Vimeo op onze website. YouTube (Google) of Vimeo plaatsen dan ook cookies om te zien welke video’s u al bekeken hebt. Google plaatst in dat geval ook cookies die ervoor zorgen dat voor u relevantere advertenties worden weergegeven. Meer informatie over het gebruik van cookies door Google vind je hier.

Ook WordPess, waarop ons blog draait, gebruikt cookies. Hier lees je er meer over.

Wie een reactie op onze website achterlaat, kun met Gravatar daar een profielfoto bij laten plaatsen. Zie hier hoe u uw Gravatar-profile privé kan maken.

Om spam tegen te gaan maken we gebruik van Akismet. Daarbij wordt informatie zoals het ip-adres verzameld om spam tegen te gaan. Meer info vindt u hier.

Uitschakelen en verwijderen

Cookies uitschakelen of verwijderen kan via uw browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van uw browser om te achterhalen hoe dit werkt.

Links

Op onze website staan links naar externe websites. Door op een link te klikken gaat u naar een website buiten onze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Cookieverklaring Complianz

We hebben ons ingespannen om te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van privacy en cookies. Daartoe hebben we ook een scan laten uitvoeren door de Complianz software. Daaruit blijkt dat we geen marketing cookies gebruiken en dat de statistieken volledig anoniem worden bijgehouden. Daarom hoeven we volgens de AVG geen toestemming voor het plaatsen van cookies te vragen, en kunnen we afzien van een hinderlijke cookie-banner of -popup. Zie hier voor het document van Complianz.

 

  1. Wijzigingen

Het kan zijn dat we onze privacyverklaring wijzigen, bijvoorbeeld omdat we een andere werkwijze zijn gaan hanteren. We zullen de nieuwe privacyverklaring altijd op onze website publiceren.

© 2020 - Haren in Foto's