11-11-’11

Er wordt vandaag massaal getrouwd, kopten de media afgelopen vrijdag. Het was 11-11-’11, en voor veel trouwlustigen was die mooie cijferreeks een reden om juist op die dag elkaar het ja-woord te geven.

In veel gemeenten waren vanwege de speciale datum twee of drie keer zo veel huwelijken als op andere vrijdagen in november, zo wisten de kranten te melden. Maar in de gemeente Haren werd er op deze dag slechts één huwelijk voltrokken. En nog wel van een stad-Groninger stel. Susanne Benes en Harold Duitscher hadden restaurant De Twee Provinciën, met de karakteristieke vuurtoren en de fraaie ligging aan het Paterswoldsemeer, uitgekozen voor de huwelijksplechtigheid. Dat is sinds 1 januari van dit jaar een officiële trouwlocatie binnen de gemeente Haren, net als trouwens de even verderop gelegen Buitensociëteit van de watersportvereniging die verwarrend genoeg ook De Twee Provinciën heet, en het daar weer naast gesitueerde café-restaurant De Paalkoepel. Wie aan de boorden van het Paterswoldsemeer in het huwelijksbootje wil stappen, heeft dus wat te kiezen.

Na afloop van de plechtigheid ging het hele gezelschap naar buiten voor een groepsfoto. Daarna zocht bruid Susanne, gechaperonneerd door haar ‘bruidsmeisjes’ weer razendsnel de beschutting van het restaurant op. Want de warme kleuren van de late avondzon verhullen dat het vrijdagmiddag bitterkoud was. Misschien dat om die reden het aantal afgesloten huwelijken toch geen record vormde.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's