Helper in de duisternis

Vroeger – toen alles beter was – werd molen De Helper ’s avonds fraai aangelicht. Voor het milieu misschien niet zo goed, dit nodeloze energieverbruik, maar het leverde wel mooie plaatjes op. Zoals deze, die ik op mijn voormalige weblog plaatste (waarover ik ga ophouden te melden dat provider Weblog.nl er een puinzooi van gemaakt heeft).

Maar toen ik gisteravond opnames wilde maken van De Helper en het remmingswerk naar de ingang van het sluisje bleef de molen – ook toen de zon al lang achter de kim was verdwenen en ik geen hand meer voor ogen zag – volledig in duisternis gehuld. En dat terwijl de molenaar gistermiddag, toen ik al even naar De Helper was gefietst om te zien of ik fotografisch iets kon met de draaiende molen, druk in de weer was met het reinigen van de schijnwerpers. Zo druk, dat hij amper tijd had om nieuwsgierige bezoekers tekst en uitleg te geven over doel en werking van het poldergemaal. Zou de molenaar toen bedacht hebben om de schakelklok op wintertijd in te stellen en daarbij een denkfout hebben gemaakt, zodanig dat de verlichting nu een uur na zonsondergang aanfloept? Of wordt de molen tegenwoordig niet meer aangelicht?

Hoe dan ook, ik maakte een aardige foto, maar met verlichte molen zou het mooier zijn geweest.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's