Goedkope benzine

De eerste noordelijke vakantiegangers komen dit weekend alweer terug van een veelal in zuidelijke oorden doorgebrachte zomervakantie.

En degenen die per automobiel terugreizen maken vaak een tussenstop in Luxemburg. Lekker goedkoop tanken. Het Shell-station Berchem, aan de E25, is misschien wel het grootste benzinestation ter wereld.

De benzine (Euro 95) kost daar nu 1,36 per liter. Bij tankstations in Haren en omgeving betaal je voor zo’n zelfde liter al gauw 1,75. Toch een voordeeltje van zo’n 40 cent. Dat overigens geheel wordt veroorzaakt door belastingverschillen, want zonder accijns en btw is de brandstof hier zelfs ruim een cent goedkoper.

Maar onder aan de streep telt de totaalprijs, en wie 50 liter in z’n tank gooit ‘verdient’ toch al gauw 20 euro. Daarvoor moet je dan wel een wachttijd van een kwartier tot een half uur voor lief nemen. Want het is altijd druk bij Shell Berchem. Heb je net een paar duizend euro stukgeslagen aan je vakantie, ga je een kwartier wachten om 20 luizige euro’s te besparen. Tel uit je winst.

Nee, tank dan gewoon in Haren, waar je kunt kiezen uit 5 benzinestations waar je (vrijwel) nooit hoeft te wachten. Of hier, bij het Total-station in De Punt, net buiten Glimmen.

Dan help je – anders dan die vakantievierende belastingontwijkers – ook de schatkist van minister Dijsselbloem een beetje.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's