Reusachtige spin op Raadhuisplein

Een grote spin werd gisteren waargenomen op het Raadhuisplein. Reusachtig van afmeting was het geleedpotige monster en feloranje gekleurd. Bepaald niet goed gecamoufleerd. Zou hij giftig zijn, misschien?

Nee, arachnofoben konden zonder vrees het plein betreden. De ‘spin’ – door sommigen werd het ding ook vergeleken met een ufo – was de finish van het fietsfestijn Haren-Haren, dat dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd.

De honderden wielrenners en andere fietsers legden verschillende afstanden af, variërend van rond de 30 tot 80 of 150 kilometer. De langste route voerde daadwerkelijk van het Groningse Haren naar de Duitse plaats met dezelfde naam en weer terug, maar ook de andere afstanden mochten met recht Haren-Haren heten, omdat begin- en eindpunt werden gevormd door het Raadhuisplein, dat voor de gelegenheid was omgedoopt tot Ontmoetingsplein.

Daar werd voor de nodige song and dance gezorgd door een dj en leerlingen van dansschool Etudes. Er waren stands met eten en drinken, waarbij opviel dat halverwege de middag de mobiele barrista de koffieverkoop al voor gezien hield terwijl een stand verderop de bierpomp rijkelijk bleef stromen. Ook de reguliere Harener horeca profiteerde flink van de drukte in het centrum.

Haren-Haren-koffieverkoper_DSC8307

In andere tentjes op het plein trachtten ondernemers fietsgerelateerde producten en diensten aan de man te brengen. Er was wielerkleding te vinden, maar ook een mobiele sportmassagepraktijk die duidelijk in een behoefte voorzag.

De aanwezigheid van een aantal niet-fietsgerelateerde entrepeneurs maakte het Ontmoetingsplein helaas toch wat tot een ordinaire braderie. Veel belangstelling had het wielerpubliek niet voor – we noemen maar wat – een reisbureau of een zonnepanelenverkoper.

En wat te denken van een ondernemer die een heuse Hummer aan de man wilde brengen. Oké, het was een elektrische Hummer – toch een beetje een contradictio in terminis, waarbij overigens ook bedacht moet worden dat de benodigde elektriciteit ervoor grotendeels gewoon wordt opgewekt met gas, olie en kolen, aangevuld met wat verbrand of vergast afval, een beetje zon en een vleugje wind, om nog maar te zwijgen van een portie Franse kernenergie – en het voertuig had niet het overgewicht van z’n benzineslurpende grote broer, maar toch…

Haren-Haren-Hummer_DSC8297

Ten faveure van de E-Hummerverkoper zij evenwel vermeld dat hij ook elektrische fietsen in de aanbieding had, zodat er toch een raakvlak was met het Haren-Haren fietsfestijn.

Het was, hoe dan ook, gezellig druk in het centrum van Haren door de veelheid aan in kleurige kledij gestoken pedaleurs en hun supporters. Met dank aan de organisatoren van Haren-Haren, die de tocht in korte tijd prominent op de fietskaart hebben weten te zetten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's