Vlag op vlag

Hoewel het Nederlands voetbalelftal het onverwacht goed doet op het WK – qua resultaten dan, niet qua spel – is het aantal uitbundig met oranje parafernalia versierde panden zeer beperkt. Niet alleen in Haren, in het hele land schijnt het vlagvertoon achter te blijven bij wat gebruikelijk was bij recente wereld- en Europese kampioenschappen.

Ongetwijfeld speelt het echec van 2012 een rol bij de laag gespannen verwachtingen. En nu de resultaten meevallen (en velen alweer dromen van een finale of zelfs het kampioenschap) zie je niet opeens meer huizen oranje kleuren. Zoals mensen daags tevoren op basis van de weersverachting besluiten om een dagje naar het strand te gaan, en niet op basis van het actuele weer op de dag zelf. Zoiets.

De bewoners van dit pand op Felland houden het eenvoudig bij een vlag aan de mast. Maar wel een bijzondere vlag: een wapperend afgebeelde driekleur op een oranje ondergrond.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's