Oubollige bigband

Het succesvolle televisie format The Voice of Holland, dat al naar vele landen is geëxporteerd, heeft ook lokaal zijn intrede gedaan. The Voice of Haren heet het, niet geheel verrassend, en zaterdag werd het voor de tweede keer georganiseerd.

Een evenement dat aardig wat mensen trok naar winkelcentrum De Brinkhorst, waar de talentenjacht in de open lucht plaatsvond. Gratis toegankelijk voor het publiek. Een tiental zangtalenten uit Haren en omgeving mocht zijn kunnen tonen aan toehoorders en een ongetwijfeld deskundige jury.

Veel heb ik er niet van meegekregen. Want tot mijn schrik werden de deelnemers aan de zangwedstrijd begeleid door de Eemsmond Big Band, die – het zal u niet verbazen – gespecialiseerd is in het spelen van bigband- en aanverwante muziek.

Leuk voor de liefhebbers – en onder het oudere Harener publiek waren er daar heel wat van – maar aan mij niet zo besteed. Bovendien was de band niet alleen big maar ook nogal loud. Zelfs met mijn oordopjes in en mijn eigen smaakvolle muziekkeuze op volume 1o tetterde en schetterde de Delfzijster blazers nog in mijn oren.

Merkwaardig ook dat de veelal jonge deelnemers door de keuze voor deze oubollige begeleidingsband, grotendeels bestaande uit heren van zeker leeftijd, min of meer gedwongen werden tot een repertoire dat hun opa’s en oma’s vast konden appreciëren maar dat door hun ouders waarschijnlijk al als tamelijk oude-lullenmuziek werd beschouwd.

Maar misschien was het ook weer niet zo heel vreemd. The Voice of Haren werd georganiseerd door ’t Clockhuys. En laat de directeur daarvan nu toevallig ook de dirigent van de Eemsmond Big Band zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's