Toch nieuwjaarsduik

Ondanks de nog steeds dikke laag ijs op de Hoornseplas en ondanks de berichten in de media die suggereerden dat alle nieuwjaarsduiken in de provincie Groningen zouden zijn afgelast, vond er in Haren – dat wil zeggen: bij Kaap Hoorn, nog net binnen de Harense gemeentegrens – toch een nieuwjaarsduik plaats.

Anders dan vorig jaar, toen met behulp van de brandweer een soort nieuwjaarsdouche werd gefabriceerd, was er ditmaal een flinke container gevuld met water uit de Hoornse plas. Het ijskoude water was – op medisch advies – iets opgewarmd, tot 5 graden celsius – dezelfde temperatuur als het water van de Noordzee momenteel heeft. De omstandigheden waren voor de circa 50 deelnemers dus vergelijkbaar met die in Scheveningen.

De deelnemers liepen via een trap van strobalen naar de rand van de container. Nu hun plons in het water verlieten ze de “plas” via een met groene zeep ingesmeerde, gexefmproviseerde glijbaan.

De nieuwjaarsduik was ook dit jaar weer georganiseerd door World Servants in samenwerking met de christelijk gereformeerde kerk in Groningen. De opbrengst van de inschrijfgelden gaat naar het goede doel: het bouwen van een medische kliniek in Nambo, Zambia. Daarvoor werd vandaag door de dappere waterratten 1225 9000 euro bijeengeplonst.

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

5 Reacties

 1. Gelkinghe 1 januari 2011

  Ik maakte me andere voorstellingen van christelijk-gereformeerd…:-)

 2. Marlies 2 januari 2011

  Hallo,

  Totaal is er 9 duizend euro opgehaald met deze duik! bij 1000 euro zou Vennik het water in gaan, dat is gelukt met 1225,05 euro

 3. Haren in foto's 2 januari 2011

  @Marlies: Dank voor de verduidelijking. Ik heb het bericht aangepast.

 4. Carmen 2 januari 2011

  Leuk stukje! Is er van iedereen een foto gemaakt? Ik ben namelijk wel erg benieuwd of ik er ook ergens op sta!
  Groetjes,
  Carmen

 5. Haren in foto's 2 januari 2011

  @Carmen: Er is niet van iedereen een foto gemaakt. Wel heb ik inmiddels een 2e reeks foto’s online gezet op http://harenfoto.web-log.nl/harenfoto/2011/01/nieuwjaarsduik-kaap-hoorn-2011-2.html. Wie weet zit je erbij.

© 2024 - Haren in Foto's