Een ballon, een ballon, een ballonnetje

Opeens hangt er bij mij in de straat een oranje ballon aan een lantaarnpaal. En verderop nog één. En nog één. Zou de oranjegekte dan toch toegeslagen hebben? Het WK begint donderdag. Voetbal dan, de hockeyers zijn al even bezig.

RTBB-20140607-7636-ballonnen

Als ik het spoor volg kom ik via het Julianapark uit bij de kop van de Rijksstraatweg. Daar vindt de jaarlijkse braderie plaats. Gezellig, voor wie er van houdt.

Ik mijd het commerciële festijn en ga via de Kroonkampweg naar de Meerweg. Daar hebben de ondernemers flink uitgepakt qua ballonnen. De latex bollen hangen daar in grote bundels, in alle kleuren van de regenboog. Ze worden weggeven aan klanten en passanten.

De oranje ballonnen bleken overigens te horen bij een speurtocht voor kinderen. Ze waren zeker over van het ballonnen oplaten op Koningsdag. In elk geval komen ze gebonden aan lantaarnpalen in plaats van opgelaten in de lucht niet in de natuur – lees: in de maag van vogels – terecht.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's