Cruijffjes is de dop

Johan Cruijff was er niet bij, maar het straatvoetbaltoernooi voor D- en E-pupillen dat afgelopen woensdag op het Raadhuisplein werd georganiseerd was wel helemaal in zijn geest.

Voetballen leer je op straat in zijn filosofie. Waar de stenen hard zijn en de spelertjes rekening moeten houden met allerlei obstakels. Goed voor hun techniek en voetbalinzicht. En nog veel leuker ook dan op een perfect gemaaide grasmat met trainers die de jonge spelers opzadelen met allerlei opdrachten en tactische discipline.

De onlangs aangestelde sportcoaches van Haren organiseerden op 21 mei het eerste straatvoetbaltoernooi in onze gemeente. Zeven teams deden mee, met in totaal een kleine veertig spelers. Jongens en meisjes in de categorieën D- en E-pupillen speelden vier tegen vier op het Raadhuisplein, waar een veld was uitgezet voor het gemeentehuis. Het geheel werd omzoomd door een sportmarkt waar Harener sportverenigingen zich in marktkraampjes presenteerden.

(Klik op een van de foto’s om een slideshow te starten)

Bij de E-tjes won het team van de Peter Petersenschool. Bij de D’s was dat de Quintusschool uit Glimmen. Beide teams mogen door naar de Stadsfinale die aanstaande woensdag op de Grote Markt in Groningen wordt gehouden. Daar kunnen ze zich – als ze goed presteren – plaatsen voor de Districtsfinale Noord in Emmen op 21 juni, en wie weet eindigen de Cruijffjes in de dop wel in de grote finale van het KNVB Straatvoetbaltoernooi op 5 juli op de Dam in Amsterdam.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's