Niet van suiker

Slechts mondjesmaat dienden de lopers zich aanvankelijk aan. Hier twee wandelaars, een kilometer verderop een viertal. Dan weer een tijd niks. Lieten de deelnemers aan de Walk for Life tocht zich afschrikken door de weersvoorspellingen?

Walk-for-Life_DSC7082

Maar naarmate het weer allengs slechter werd – van wat gemiezer naar buitjes, van buien naar gestaag neerdrenzende regen – nam het aantal lopers gisteren toe. Alsof ze wilden uitstralen dat wie loopt tegen kanker zelf niet van suiker mag zijn. Er zijn veel ergere dingen dan een beetje nat worden.

Walk-for-Life_DSC7140

Dus trotseerden ze Pluvius – de een met wat meer courage dan de ander – en wandelden of renden ze manmoedig door om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker bij jong-volwassenen.

Het parcours – met start en finish bij Kaap Hoorn – voerde grotendeels over Harens grondgebied. En ondanks de ronduit beroerde weersomstandigheden had menig loper wel degelijk oog voor de schoonheid van het landschap. Zoals hier op de Hoornsedijk, nabij de Nijveensterkolksluis.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's