Op de markt is uw gulden een daalder waard

Met de invoering van de euro in 2002 kwam er een abrupt einde aan deze ijzersterke reclameslogan voor de ambulante handel. Want voor commercials met als uitsmijter dat op de markt uw zuurverdiende 45 eurocent het equivalent vormen van wel 68 van dergelijke centen, loopt natuurlijk helemaal niemand warm. Of daarmee ook de omzet van marktkooplieden een knauw kreeg, is mij niet bekend.

Los daarvan is in Haren sinds begin deze maand de vrijdagse warenmarkt uitgebreid met enige kraampjes in de Kerkstraat. Daaraan bestond blijkbaar behoefte bij de reguliere winkeliers in die straat, ongetwijfeld in de hoop meer klandizie naar hun nering te trekken. Ik vraag me af of dat lukt, want de aantrekkingskracht van de zes wat zielige marktkramen die nu de Kerkstraat bezetten, weegt volgens mij niet echt op tegen het aantal bezoekers dat nu deze straat mijdt omdat die is afgesloten voor (fiets)verkeer. Bovendien zouden deze kraampjes wat meer substantie kunnen geven aan de ook al niet overdadige markt op het Raadhuisplein. Zou dat niet een positiever effect hebben dan de huidige versnippering?

Een van de nieuwe standjes op de markt is de churros- & crêpescaravan die staat opgesteld voor de dorpskerk, naast de oliebollenkraam. Wie aan overdadig vette zoetigheid behoefte heeft, komt op deze 20 meter lange strook nu dus geheel aan zijn trekken.

Voor de Harener volksgezondheid lijkt het me evenwel een twijfelachtige uitbreiding.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's