Groningse allure

Sinds afgelopen vrijdag is de Meerweg tussen Haren en Paterswolde weer open voor autoverkeer. Niet dat de werkzaamheden al klaar zijn. De renovatie die ruim een jaar geleden begon moet nog worden afgerond.

Daarom is nog niet goed te zien of de Meerweg zijn oude allure weer heeft teruggekregen. Dat was namelijk één van de doelstellingen van de opknapbeurt. Het vormde zelfs de de slogan die op het project werd geplakt: Nieuwe allure voor de Meerweg.

Waar wèl iets van nieuwe allure te zien is, is bij het recreatieterrein De Lijte. Dat is waar u ’s zomers op de zonneweide ligt en ’s winters op het ijs stapt.

Daar werd onder andere een strandje aangelegd, afgezoomd met een wandelpad. Het heeft een boulevard-achtige uitstraling, en doordat er goed in het groen is gekapt ziet het er fris en verzorgd uit. Mediterraan bijna.

Het geheel doet wat denken aan de nieuwe verbindingsroute tussen Ter Borch en het Paterswoldsemeer, waarover we eerder berichtten.

We spraken toen van ‘on-Groningse allure’ en vergeleken Eelderwolde met Saint-Tropez. Zullen we het bij De Lijte dan maar houden op Groningse allure, en spreken van het Cannes van het Paterswoldsemeer?

RTBB-20140418-6390

Het enige dat nog ontbreekt is een goede mogelijkheid voor watersporters om aan te meren. De bemanning van deze vlet, die over de onstuimige baren was komen aangevaren, moest na enkele vergeefse pogingen om het vaartuig deugdelijk vast te leggen uitwijken naar een ligplaats bij watersportvereniging De Twee Provinciën.

Maar misschien dat hier bij de afrondende werkzaamheden nog voor wordt gezorgd?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's