Alley oop

Nee, Craig Osaikhwuwuomwan zal je hier geen spectaculaire dunk zien maken. Ook geen enkele andere speler van Donar, pardon: GasTerra Flames, trouwens.

basketbal_DSC6087

We zijn hier bij enkele van de openbare basketbalvelden in de gemeente Haren. Daar zijn er nogal wat van. Net als van die openbare trapveldjes met kleine doeltjes, betonnen tafeltennistafels en velden met speeltoestellen. Klimrekken, wipkippen, en wat dies meer zij genoeg.

basketbal_DSC5627

Daaraan ligt het niet. Aan voorzieningen om gezond in beweging te komen geen gebrek. Maar zie je er wel eens iemand gebruik van maken?

Heel soms, op een trapveldje. En ook – eerlijk is eerlijk – soms op de skatebanen bij De Mikkelhorst en in Noordlaren. Maar verder?

Basketballers heb ik nog nooit waargenomen bij de borden.

Als ik dan lees over plannen van een heuse stichting die, daarin gesteund door de gemeente, een nieuwe sportkooi wil aanleggen in Oosterhaar, denk ik: sympathiek.

Sympathiek, maar… aan de huidige voorzieningen ligt het niet. Aan faciliteiten om gezond in beweging te komen geen gebrek. Maar zie je er wel eens iemand gebruik van maken…?

basketbal_DSC6216

basketbal_DSC6204

basketbal_DSC6207

basketbal_DSC6129

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's