Gevel gewit

De zuidgevel van het Raadhuisplein heeft onlangs een kleine metamorfose ondergaan. Waar de wand vroeger een fris-oranje kleur had, is deze nu vrijwel geheel wit geschilderd, met hier en daar een vaag-blauw accent.

Alleen bij de hoek waar kledingwinkel Russo Italia is gevestigd, is nog een glimp van het oude oranje te zien. Het stukje wand ter grootte van pakweg anderhalve vierkante meter konden de schilders net niet meer afmaken voordat het in de cao bepaalde einde van de werktijd werd bereikt. Morgen verder…

wittegevel-raadhuisplein_DSC0690

De zuidwand, waar in de plint winkels als Bruna, Foto & Lijst (voorheen Foto Spijker) en de ING-bank zijn gevestigd, is sterk beeldbepalend voor het plein dat ooit door de VPRO werd genomineerd als lelijkste plek van Nederland (een nominatie die overigens niet werd verzilverd).

Of de kleurverandering een verbetering is, is een kwestie van smaak. De redactie van Haren in Foto’s heeft zo haar twijfels. De oude oranje kleur paste in ieder geval beter bij de huisstijl van de bank die uw aankoopgedrag te gelde wil maken dan het nieuwe wit.

Ter vergelijking, zo was het:

RTBB-20091004-3407-Raadhuisplein

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's