Een nieuwe lente

“Een nieuwe lente en een nieuw geluid,” luidt de bekende eerste regel uit Gorters Mei. “Alleen in Drenthe kijken ze wel uit,” voegde ene Coos Neetebeem, in wie men Heinz Polzer oftewel Drs. P kan herkennen, daar in een pastiche aan toe.

En omdat Haren waarschijnlijk binnenkort tot het land van turf, jenever en achterdocht behoort, nu ook de VVD een ommezwaai heeft gemaakt en niet langer voor een fusie met de gemeente Groningen is – voorstanders van samengaan met Groningen kunnen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen dus alleen PvdA, GroenLinks of ChristenUnie stemmen – worden ook Harenaren geacht binnen afzienbare tijd wel uit te kijken bij het ontluiken van de lente.

Wat geenszins wil zeggen dat inwoners van de Groene Parel nu nog wèl massaal een nieuw geluid te berde brengen bij de voorjaarsintrede. Neem nu de wijze waarop de Harenees van plan is zijn zomervakantie door te brengen.

Wat zag ik her en der in ons dorp, geparkeerd op de weg, op parkeerplaatsen, op opritten en achter heggen? Vouwcaravans, vouwwagens (er schijnt een verschil te zijn tussen die twee maar als campinghater is het onderscheid mij niet geheel duidelijk) en andere vakantieaanhangertjes.

En dan geen hippe, trendy, blinkende exemplaren, maar – gelukkig – oude modellen met ‘lichte gebruikssporen’ en prachtige retro-kleuren als vaal oranje of appeltjesgroen. En soms – wat een geluk – zat er een verschoten, bemoste beschermhoes eroverheen, met van die kleine plasjes water erop. Schitterend.

Deze kar van het merk Holtkamper – wie kent het niet? – trof ik aan op een parkeerplaats bij de Heesterlaan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's