De doelverdedigers van VV Onnen

Vroeger, als we met de studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers – in de provincie steevast aangeduid als de ‘knikkerbokkers’ – in een of ander godverlaten gehucht op een hotseknotse hobbelveld moesten spelen waarop onze superieure techniek en verfijnde balbehandeling geenszins tot hun recht kwamen zodat het van-dik-hout-boerenkoolvoetbal der ontvangende partij de thuisploeg aan een onverdiende overwinning hielp, dan plachten wij onder elkaar ietwat smalend te zeggen dat waarschijnlijk vlak voor aanvang van de wedstrijd de koeien van het veld waren gehaald.

Hier in Onnen zijn het geen koeien maar schapen die het grasveld van de plaatselijke voetbalvereniging bevolken. Als twee ouderwetse verdedigers uit het stopperspilsysteem bewaken ze het eigen doelgebied. Veel vertrouwen in de beide backs heb ik als oud-doelverdediger echter niet. Ze kijken me iets te, eh, schaapachtig.

De foto maakt deel uit van een van de vrije projecten waaraan ik bij tijd en wijle werk: een serie foto’s van voetbaldoelen en -doeltjes op niet officiële velden. Hoe kleiner het doel en hoe groter het trapveldje, hoe mooier het is. Dit doel aan de Dorpsweg in Onnen is eigenlijk wat te groot voor de serie – zo ongeveer de officiële afmetingen van een echt voetbaldoel, schat ik – maar de schapen vóór, en de ballen achter het doel geven de foto toch wat extra’s.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's