Welkom

Nee, geen verlaat kerstlied (Nu zijt wellekome) of vroegtijdige nieuwjaarswens (Adieu 2013, welkom 2014).

‘Welkom bij Van der Molen’ staat er op de gevel. Ook de verlichting brandt nog uitnodigend. Maar welkom is niemand meer bij de Pouw Van der Molen-vestiging aan de Emmalaan.

Op 11 november sloot de Opel- en Chevroletdealer definitief haar deuren in Haren. Het bleek de opmaat voor de ondergang van Pouw Van der Molen Groningen (waartoe het Harener filiaal behoorde) en Pouw Wander in Assen. Daags voor Kerst werd het faillissement voor deze beide bedrijven, onderdeel van de Pouw Automotive Groep, aangevraagd.

De showroom is leeg en het parkeerterrein bij de werkplaatsen achter de hekken is geheel verlaten. De schaarse verlichting is eerder spookachtig dan uitnodigend.

Met het verdwijnen van de garagist gaat (weer) een stukje Harener middenstandshistorie verloren. Het Groninger autobedrijf J.K. van der Molen opende begin jaren ’70 een nevenvestiging met benzinestation aan de Emmalaan in Haren. Niet op de plek van het nu gesloten garagebedrijf, maar bij het huidige BP-station naast het Postillion-motel. Enige jaren later werd een paar honderd meter oostelijker de huidige en nu verlaten showroom geopend.

Twee jaar geleden werd Van der Molen overgenomen door de Pouw Automotive Groep, die een agressieve expansiestrategie voerde, die door de economische crisis niet goed uitpakte.

RTBB-20131228-4949-BP

Na veertig jaar verdwijnt Van der Molen dus uit Haren. Maar bij het BP-station bent u nog gewoon welkom. De benzinepomp is al sinds vele jaren in andere handen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's