Vondellaan heropend

Tot het laatste moment werd er nog gewerkt. Terwijl al enkele tientallen belangstellenden stonden te wachten op de openingshandeling waren medewerkers van de aannemer nog bezig met de laatste puntjes op de i. En of het werk echt helemaal klaar is, betwijfel ik.

Maar hoe dan ook, vanmiddag opende wethouder Remco Kouwenhoven de vernieuwde Vondellaan. Acht maanden lang was de belangrijke ontsluitingsroute afgesloten geweest, maar nu kan het verkeer weer volop van de weg langs het politiebureau gebruik maken. Zij het met een lagere snelheid dan voorheen, want de hele straat is nu een 30-kilometerzone.

Ook andere maatregelen – zoals gewijzigde voorrangsregels, de bestrating van de kruisingen met klinkers en een versmalling van de rijbaan – moeten het autoverkeer dwingen langzamer te rijden. Of het in het wegdek aangebrachte gedicht van Joost van de Vondel – “U, nu!” luidt de tekst ervan, en daarmee is het officieel het kortste gedicht uit de vaderlandse poëzie – daar ook aan zal bijdragen valt nog te bezien.

 

Tegelijk met de herinrichting van de Vondellaan heeft het naastgelegen Hendrik de Vries-plantsoen een opfrisbeurt gehad, waarover ik eerder al berichtte.

Met het simpelweg opzij schuiven van de afsluitingshekken ter hoogte van molen De Hoop opende Kouwenhoven de nieuwe weg. En terwijl hij en de belangstellenden nog op de weg stonden, meldde zich al de eerste auto die officieel en legaal vanaf de Vondellaan richting Rijksstraatweg reed. Na acht maanden omrijden viel er geen minuut te verspillen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's