Slecht weer op vrijdag

Volgens iemand die ik verder zeer hoog acht, is het erg vaak slecht weer op vrijdag. Verhoudingsgewijs veel vaker dan op andere dagen van de week.

Waarop deze persoon, van wie wij nadere gegevens als leeftijd en geslacht omwille van privacy hier niet zullen onthullen, die stelling baseert is geheel onduidelijk. Meteorologische statistieken lijken er in elk geval niet aan ten grondslag te liggen.

Het betreffende individu, net zo min als ik een frequente marktbezoeker, heeft het gevoel dat de Harense vrijdagmarkt bovengemiddeld vaak door regen wordt getroffen. “De marktlui hebben weer geen geluk,” zegt deze meteoroloog van de koude grond dan. “Het is altijd slecht weer op vrijdag.”

Inderdaad regende het vorige week vrijdagmiddag – toen ik een foto van het gemeentehuis maakte voor mijn zondagse column in het digitale Harener Weekblad – blij vlagen katten en honden. Vanonder een paraplu maakte ik, naast de genoemde foto, ook een opname van het gemeentehuis met de markt op de voorgrond. Ondanks het slechte weer waren er toch de nodige marktbezoekers.

Dat het ook vandaag weer slecht weer is – hoewel niet zo stormachtig als gisteren, en de zon geregeld aardig tussen de buien door schijnt – doet niets af aan de onzinnigheid van de bewering van de amateur-Gerrit-Hiemstra, maar moet als louter toeval worden betiteld.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's