Metropool Haren

Het leek haast wel een metropool vanmiddag. De Rijksstraatweg in Haren, rond vijven.

Op de hoek met de Kerkstraat viel op hoeveel automobilisten menen links en rechts van de Rijksstraatweg wel even te kunnen parkeren om oliebollen te kopen bij de bollenbakker voor de kerk. Zoals ’s zomers luie en egocentrische types hun voertuig plompverloren neerzetten om bij Italini een ijsje te scoren, doen ze dat nu op vrijwel dezelfde plek voor de bollen.

Metropool_DSC4482

Opvallend is ook hoe hard, hoe onvoorstelbaar hard, hoe asociaal hard sommige chauffeurs menen door de Rijksstraatweg te moeten crossen. Personenauto’s, busjes, vrachtwagens. Alleen de lijnbussen hielden zich vanmiddag redelijk aan de snelheid. Daartussendoor slalommen dan de nodige suïcidale fietsers, zonder licht of afslaand zonder om te kijken.

Een wonder dat ik geen fraai blauw lichtspoor van een ijlings toegesnelde ambulance kon vastleggen. Toch geen metropool.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's