Schoolbus

Toch een wat vervreemdend gezicht, zo’n originele, Amerikaanse schoolbus in township Haren. Hij staat geparkeerd aan de Potgieterlaan, ter hoogte van het plantsoentje tussen Multatuli- en Hildebrandlaan (zie kaartje).

Niet duidelijk is wat die bus daar doet of van wie hij is. Vaak worden dergelijke bussen verhuurd voor evenementen, feesten en voor promotionele doeleinden, maar op deze bus staat geen enkele aanduiding van een verhuurder of exploitant.

Het enige wat – naast een rolstoelpictogram bij de achterdeur – niet origineel lijkt te zijn, is dat op de plek waar oorspronkelijk het uitklapbare STOP-bord zat nu een Cirkel-logo bevestigd is. Als ik me goed herinner was dit het beeldmerk van een supermarkt-formule die inmiddels ter ziele is, of tenminste een kwijnend bestaan leidt. Zou de bus in het verleden commercieel geëxploiteerd zijn, maar inmiddels door een particulier uit liefhebberij worden aangehouden?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's