Zonsopkomst boven de Drentsche Aa

Het lijkt een vredig tafereel, midden in de natuur. Ik sta naast de overloop van de Drentsche Aa. Het is vroeg en het is koud. Aan de overkant gaat de zon op. Minder spectaculair dan waarop ik hoopte, maar de wolken worden mooi aangelicht.

Eenden en ganzen dobberen op het water. Soms landt er een groep gakkende vogels of vliegt er juist een handvol kwakers op. Een op en top natuurbelevenis dus.

En dat is het ook wel een beetje. Maar anderzijds: op nog geen 20 meter achter me raast het autoverkeer over de A28 richting Groningen. En op de Punterweg, de parallelweg tussen autobaan en het water, komt het ene na het andere busje met aanhanger langs van een kabelbedrijf dat er een glasvezelkabel aan het aanleggen is.

Desalniettemin was had ik het moment niet willen missen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's