Wonderlijke linten wapperen in de wind

Een wonderlijk schouwspel aan het Paterswoldsemeer. Kleurige rood-witte linten, zoals de politie die gebruikt om de plaats delict af te zetten, wapperen aan van die bamboestokken waarmee kwekers hun jonge boompjes overeind houden. De staken staan ook daadwerkelijk in bloempotten – of zijn het emmers? Niet van zwart plastic, maar blauw. Of eigenlijk: drie blauwe en één gele.

Als iele wonderboompjes met kronkelende takken bewegen ze in de wind. Ik ben weer eens op de steiger van watersportvereniging De Twee Provinciën. Ik kom daar vaker, maar dat geeft niet: het is er steeds anders.

Nu deze bizarre ‘boompjes’ weer. Waar ze voor dienen? Ik weet het niet. Ik wil het ook niet weten. Nu kan ik fantaseren.  Dat het oefenboeien zijn die te water worden gelaten tijdens zeillessen voor beginners. Of bakens die op het meer worden uitgezet om een schat te markeren die jeugdleden kunnen opduiken.

Maar waarschijnlijk dienen ze een veel prozaïscher doel. Eenden en ganzen verjagen die anders de steiger bezetten en onderpoepen – slecht voor het houtwerk. Zoiets.

De fantasie is toch altijd weer verrassender dan de waarschijnlijke werkelijkheid.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's