Ook gevaarlijk

Niet alleen op de Kroonkampweg doen zich verkeersonveilige situaties voor (zie blog van gisteren). Ook de kruising Kerklaan-Essen is levensgevaarlijk, door het ontbreken van een voorrangsbord.

Wie vanuit Haren over de Kerklaan richting Groningen rijdt, ziet voor de kruising met de (eerste) weg naar Essen (ter hoogte van het Kloosterpad) een bord dat aangeeft dat men voorrang heeft op verkeer van rechts.

Kerklaan-Essen_P1080758

Maar wie vanuit Essen de T-splitsing naar de Kerklaan rijdt, ziet niet dat hij een voorrangsweg nadert. En mag er dus vanuit gaan dat hij voorrang heeft op verkeer van links, dus op verkeer vanuit Haren richting Groningen.

Essen-Kerklaan_P1080753a

Geen voorrangsbord te zien. Geen haaientanden. Alleen nietsbetekenende strepen. En een bord einde-30-zone, maar dat betekent voor de voorrangssituatie niets (tenzij er een bijzondere uitritconstructie is, zoals een verhoging, maar dat is hier niet het geval).

Zelf had ik onlangs hier bijna een aanrijding, omdat ik – komende uit Essen – er terecht vanuit ging dat ik voorrang had op een van links (dus vanuit Haren) komende auto, terwijl die automobilist er even terecht vanuit ging dat hij voorrang had op mij.

Ik heb van de situatie inmiddels een melding gemaakt bij de gemeente Haren.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's