Kroonkampweg 16.37: Action

Het was weer een drukte van belang vanmiddag op het zuidelijke deel van de Kroonkampweg. Niet ongevaarlijk ook, al die actie.

Om 16.37 uur (16.37:21 om precies te zijn) stak een forse truck van Action achteruit vanuit de laad- en losplaats van het Harener filiaal van deze winkelketen. Een uit het noorden komende fietser moest toch echt stoppen om niet onder één van de vele wielparen vermorzeld te worden.

Action-truck_DSC0252

Toen dat goed was afgelopen kwam, precies 31 seconden later (om 16.37:52), een al even grote truck van Jumbo de knik in de weg omzeilen. Het gevaarte had de hele breedte van de weg nodig. Een vanuit de richting Emmalaan komende personenauto moest achteruit, en kon de zojuist vrijgekomen inrit naar de Action indraaien, om de Jumbo-truck te laten passeren.

Jumbo-truck_DSC0253

Een eveneens vanuit het zuiden komende fietser wilde daar allemaal niet op wachten en schoot, met kind in een zitje aan het stuur, de smalle stoep aan de voor hem linkerkant van de weg op teneinde enig oponthoud te vermijden.

De meeste wegen in Haren zijn gewoon te smal, bochtig en onoverzichtelijk voor dit soort grote vrachtwagens, en dat geldt zeker voor de Kroonkampweg. Eigenlijk zou de bevoorrading van winkels in dorps- en stadscentra natuurlijk niet met dergelijke trucks moeten geschieden. Hoogste tijd voor een innovatief distributiesysteem!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's