Hemels spotlight op Project X-toneel

Een spotlight uit de hemel, gericht op een prullenbak. Het licht wordt door het gebladerte verstrooid in lichtbanen. Een etherisch tafereel.

Niets dat je doet vermoeden dat het hier op deze plek ruim een jaar geleden heel wat minder sereen aan toeging. De prullenbak staat op de hoek van de Stationsweg en de Jachtlaan. Daar waar op 21 september vorig jaar duizenden sensatiebeluste – en een kleiner aantal op rellen beluste – jongeren zich verzamelden voor een feestje dat bij voorbaat was gedoemd uit de hand te lopen.

Nu is er – gelukkig – nog maar weinig wat aan die avond en nacht herinnert. Maar bij vele direct betrokkenen staan de gebeurtenissen – en de beelden – in het geheugen gegrift.

En voor een niet (bij)gelovige fotograaf is het toch net of er van hogerhand een geruststellende boodschap wordt gegeven als het zonlicht zo spiritueel juist deze plek aanlicht. Alsof iets of iemand wil zeggen: dat was toen, maar nu is het voorbij…

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's