Busje komt zo

Sinds vorig jaar rijdt buslijn 254 een rondje door Haren. De dienst wordt onderhouden door een klein personenbusje dat in fraaie, levendige kleuren is bestickerd.

Servicebus, zo wordt de lijndienst genoemd, daarmee suggererend dat reizigers op deze bus wèl de dienstverlening mogen verwachten die doorsnee buslijnen al zo lang ontberen. Daar ligt het dus niet aan dat er nooit iemand van deze bus gebruik maakt. Althans, ìk zie er nooit iemand in zitten. Nou ja, heel soms ontwaar ik één passagier in het busje, en in uitzonderlijke gevallen zelfs twee.

En één keer, echt waar, één keer heb ik zowaar vier reizigers tegelijk in lijn 254 gezien. Ik weet niet meer precies wanneer dat was, maar die datum moet voor Qbuzz en het OV-bureau Groningen Drenthe jaarlijks een feestdag zijn, met slingers en gebak voor al het personeel.

servicebus-zoomburst_DSC2973

Eén ding moet je de servicebus nageven: het is waarschijnlijk het enige voertuig in Haren dat zich in de dertig-kilometerzone’s aan de maximumsnelheid houdt. Da’s misschien niet zo moeilijk, want de bus hoeft bij geen enkele halte ooit te stoppen om passagiers in of uit te laden, en kan dus rustig rijdend toch het tijdschema halen. Desalniettemin: hulde daarvoor.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's