Boothuizen

Nee, het is geen olieverontreiniging die deze vlekken op het Paterswoldsemeer veroorzaakte. En ook geen blauwalg, hoewel dat in deze tijd van het jaar niet ongebruikelijk is.

De grillige vormen zijn reflecties van de kleurige boothuizen aan de oever van het meer, nabij jachthaven Zuidwesthoek. De boothuizen dateren van omstreeks 1920, en staan op de gemeentelijke monumentenlijst. Rond 1980 zijn ze grondig gerenoveerd, en ze staan er nog steeds patent bij.

De boothuizen zijn nog gewoon in gebruik. Eén ervan dient als onderkomen voor het vaartuig van de waterpolitie. Twee worden er gebruikt door het Meerschap Paterswolde. De vier andere overdekte ligplaatsen worden door jachthaven Zuidwesthoek verhuurd aan particuliere botenbezitters.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's