Boerlandsdijk

Een gebied dat gevoelsmatig – althans voor mij – bij Eelde/Paterswolde (dus gemeente Tynaarlo) hoort maar toch echt binnen de Harener gemeentegrenzen valt, is (een gedeelte van) de polder Lappenvoort. Het ligt aan de “andere” kant van de A28 en het Noord-Willemskanaal, maar de provincie- en dus ook de gemeentegrens kruisen die barrières ter hoogte van de Oosterbroekweg, bij het fietstunneltje. Zie dit kaartje.

Het is een prachtig natuur-/cultuurlandschap, dat samen met de aangrenzende polder Oosterland gelegen is in het stroomdal van de benedenloop van de Drentsche Aa, die hier Oude Aa heet. Het gebied maakt onderdeel uit van de ecologische hoofdstructuur, en is in bezit van verschillende, deels particulier, eigenaren, waaronder Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Deze foto is gemaakt vanaf de Boerlandsdijk, in oostelijke richting. Wie goed kijkt (klik op de foto voor een vergroting) ziet rechts op de achtergrond nog de luifel van het Shell-station Witte Molen langs de A28.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's