De Eik is niet geveld

Een monstrueus appartementencomplex had hier moeten verrijzen, maar protesten van omwonenden verhinderden dat uiteindelijk. In plaats daarvan is Villa De Eik aan de Rijksstraatweg – na ver- en aanbouw – gewoon een eengezinswoning gebleven.

Niet dat er architectonisch veel interesants aan de villa te beleven valt. Het oorspronkelijke deel van het pand is al niet erg fraai, en de beide aangebouwde vleugels – op deze foto is er slechts één zichtbaar; de andere bevindt zich achter het oorspronkelijke middendeel – zijn ronduit saai. Een gemiste architectonische kans.

Maar alles beter dan het stuitende pseudo-negentiende-eeuwse buitenhuis dat door Team-4 Architecten werd ontworpen, en waarin 16 appartementen hadden moeten komen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's