Dag Majesteit

Over gebrek aan koninklijke belangstelling heeft Haren de afgelopen 33 jaar niet te klagen gehad. Toenmalig koningin Beatrix heeft de Groene Parel meermalen met een bezoek vereerd.

Het meest indrukwekkende daarvan was voor veel (oudere) Harenaars (want het is inmiddels precies 23 jaar geleden) de viering van Koninginnedag 1990 in Haren. Vijf jaar later, in 1995, opende Hare Majesteit de toen nieuwe Chinese tuin van de Hortus. En in 2004 werd de in Warffum en Groningen gevierde Koninginnedag afgesloten in het Harense restaurant Villa Sasso.

Twee jaar geleden, op 2 juli 2011, luisterde de koningin het 100-jarig bestaan van de watersportvereniging De Twee Provinciën op met een bezoek, waarbij ze een vlootschouw op het Paterswoldsemeer afnam.

Bij het vertrek na dit bezoek nam ik deze foto. Dag Majesteit.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's