Onder de linden

Nee, deze foto gaat niet over een sterrenrestaurant – dat is er niet in Haren – noch over een vervallen dorpscafé met boerenbont serviesgoed en Perzische kleedjes op de tafel – waarvan ik evenmin binnen onze gemeente een voorbeeld ken.

Onder de linden is in dit geval letterlijk onder de leilinden in de Kerkstraat, bij Albert Heijn. De schaduw van de boompjes valt op het asfalt, een patroon vormend als een Dubais palmeiland.

De lindes zijn onlangs keurig door de gemeentelijke plantsoenendienst gesnoeid, en het perk waarin ze staan is geschoffeld en gewied. Zodat het er voor de deur van ’s lands grootste kruidenier weer netjes uitziet – heel netjes, zelfs.

Werpt hier iets zijn schaduw vooruit? Of is het toch niet meer dan een silhouet van een leilinde?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's