Oldtimers bezetten Raadhuisplein

Honderden belangstellenden vergaapten zich gistermiddag aan een keur van oldtimers die op het Raadhuisplein stonden opgesteld. Bijna honderd historische voertuigen bezetten het plein om te demonstreren tegen kabinetsplannen om het belastingvrij rijden voor klassiekers af te schaffen.

De opstelling op het Raadhuisplein in Haren was een tussenstop van een protestrit die de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (Fehac) organiseerde van Leek naar Assen. Ook elders in het land werden en worden dit weekend door de Fehac optochten gehouden om te protesteren.

Of de demonstraties veel zullen uithalen, staat nog te bezien, maar in ieder geval hebben de liefhebbers van oldtimers zich kunnen verlekkeren aan vooroorlogse Fordjes en Citroëns, jaren -50-sleeën uit de VS en jongere klassiekers als Topolino’s (Fiatjes 500) of een Saab Sonnet sportauto, en alles daartussenin.

[googlemaps width=640, height=200]

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's