Wielrensters snelden door Haren

De top van het internationale vrouwenwielrennen was vanmiddag in Haren te bewonderen. Vandaag werd de slotetappe van de 3e Energiewachttour verreden, waarbij de dames zevenmaal een rondje door Groningen-Zuid en Haren aflegden.

Start en finish waren op het Overwinningsplein in de Stad. Via Rijksstraatweg, Emmalaan en Meerweg (langs het Paterswoldsemeer) werd Haren doorkruist.

Het was de tweede keer dat de wielerwedstrijd Haren aandeed. Twee jaar geleden werd de slotetappe van de eerste editie van de koers geheel op Harens grondgebied verreden, met start en finish op de Rijksstraatweg. Het evenement zorgde toen voor een levendige zondag in het centrum van Haren met veel bezoekers en goede omzetten voor de lokale middenstand.

Vorig jaar besloot de gemeente om financiële redenen de wedstrijd niet naar Haren te halen. Dit jaar werd een goedkope tussenoplossing bedacht: wel door Haren, maar niet diep in de buidel tasten voor het binnenhalen van de start of de finish van de slotetappe. Veel leven in de brouwerij leek dat niet te brengen. Het aantal toeschouwers was beperkt en het leidde niet tot grote aantallen bezoekers in het centrum.

De enige horecaondernemer die inspeelde op de wielerronde was Intermezzo, dat een jazz-combo had ingehuurd. Het terras was goed gevuld, maar of dat dankzij of ondanks de vrolijke middle-of-the-road jazz was, is niet helemaal duidelijk. Het mooie lenteweer zal ook een belangrijke factor zijn geweest.

Na 100 kilometer racen kwam de Italiaanse Valentina Carretta als eerste solo over de eindstreep. Zij was in de slotronde gedemarreerd. De Koreaanse Gu Sungeun en de Duitse Romy Kasper eindigden op de plaatsen twee en drie. De eindzege van de etappekoers was voor de Nederlandse Ellen van Dijk.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's