Haren’s Got Talent

Vijf talentvolle bands streden afgelopen zaterdag tijdens de talentenjacht van het Feest van Haren op het grasveld rond de dorpskerk om de Bartelds Bokaal en de gelukkige winnaar werd – zoals in een vorig bericht al gemeld – de Big Brothers Band.

De drie broers en één vriend die samen de band vormen, kregen de beker niet uitgereikt omdat deze op onverklaarbare wijze is verdwenen, maar zij treurden daar niet om want ze gingen niet met lege handen naar huis. De band ontving als hoofdprijs de Tonika Music Award ter waarde van 200 euro, en de bandleden Goya Buitenhuis en Leslie en Ferdy Camping gingen met awards voor respectievelijk beste zanger, beste drummer en beste bassist aan de haal.

De band No Mercy (niet te verwarren met de bekendere Amerikaanse naamgenoot uit de jaren ’90 of de trashmetalband uit de jaren ’80) werd door de deskundige jury onder leiding van Clockhuys popdocent Harry van Lier de tweede prijs toegekend, de Clockhuys Award ter waarde van 150 euro. Gitarist Hans Speelman van de band werd als beste bespeler van dat instrument bekroond, en kon een waardecheque van 50 euro in zijn zak steken.

Derde werd de Maria Goldberg Band (Feest van Haren Award à 100 euro), en haar toetsenist Bram van der Veen kreeg de prijs voor beste keyboardbespeler uitgereikt.

Buiten de prijzen viel de Crisilde van den Assem Band, bestaande uit zangeres en toetseniste Crisilde van den Assem zelf die begeleid werd door een gitariste uit het verre, Friese Menaldum. Een beetje jammer, want de breekbare songs die het duo ten gehore bracht, waaronder het prachtige 9 Crimes van Damien Rice, waren zeker de moeite waard.

Ook de band Glow uit Glimmen werd niet gelauwerd. Muzikaal en qua presentatie moet de band nog groeien, maar ze bezit zeker potentie. Ook aan het repertoire mag nog wat aandacht worden besteed, want een cover van Nick & Simon doet toch wat afbreuk aan een even daarvoor uitgevoerd nummer van Anouk.

De pauzes tijdens de setwisselingen van de talentenjacht werden spectaculair opgevuld door de Femmes Vattaal, een achttal Friese slagwerksters die inmiddels – terecht – een flinke naam hebben opgebouwd.

Tijdens een ‘spontane’ jam sessie lieten de Hommes Vattaal – onder wie organisator Hans Wijma van het Feest van Haren – zien dat het nog niet zo makkelijk is om met polsdikke stokken ritmisch op oude oliedrums te rammen.

Het publiek, dat met name tijdens de optredens van de Big Brother Band en van de Femmes Vattaal massaal toestroomde, vond het allemaal prachtig. Hoewel misschien af en toe wel wat hard.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's