Yo, ga stemmen

Op 2 maart worden de verkiezingen voor Provinciale Staten gehouden. De verkiezingsborden zijn inmiddels her en der weer verrezen, hoewel de de deelnemende partijen nog niet erg enthousiast hebben geplakt: de borden vertonen veel onbedekte stukken.

Op twee plekken in Haren, aan de Anjerlaan en bij de rotonde Rijksstraatweg/Emmalaan, worden de verkiezingsborden net als een klein jaar geleden (toen voor de Tweede Kamerverkiezingen) vergezeld van een bord met door jongeren vervaardigde graffiti-art. Een aardig idee om jongeren bij de politiek te betrekken en bewust te maken van hun stemrecht.

Eigenlijk jammer dat deze borden maar op twee plekken zijn geplaatst. Met name het verkiezingsbord op het Raadhuisplein zou een goede drager zijn voor deze op jongeren gerichte boodschap. Idee om bij de volgende verkiezingen (maart 2014, tenzij het kabinet eerder valt) enkele nieuwe borden te laten bespuiten?


Overigens vindt vanavond (donderdag 10 februari) in Astoria een verkiezingsdebat plaats voor de PS-verkiezingen. Het debat – waaraan kandidaten van VVD, PvdA, D66, CDA, GroenLinks, CU, SP en PvdD deelnemen – is georganiseerd door het Politiek Overleg Haren en zal worden geleid door Mark Boumans. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's