Poepopdestoep

Blijkbaar ervaart een reeks bewoners van de Wilhelminalaan de aldaar op de stoep en in de berm gedeponeerde hondenexcrementen als dermate hinderlijk dat het steeds vaker opduikende poepopdestoep-bordje – dat op de website van de leverancier toch wordt omschreven als “niet te opvallend maar toch duidelijk zichtbaar” – werd voorzien van het extra en niet te missen directief dat dit voor de GEHELE STRAAT ! geldt. Inclusief uitroepteken!

Of zou het toch om een actie van een eenling gaan? Behalve dit bordje zijn er nog twee bevestigd op de naastgelegen bomen, en dat is het wel zo’n beetje.

Hoe dan ook, ik begrijp de frustratie van de bewoners – of die ene bewoner – wel. Want de Wilhelminalaan is inderdaad nogal ruim bedeeld met door de canis familaris afgescheiden en door dier eigenaren niet verwijderde fecaliën, niet alleen in numerieke zin, maar ook in termen van volume – mijn hemel, wat een jambo’s).

Ik heb even overwogen om ook die bolussen – altijd als ik dat woord gebruik vraag ik me een moment af of je niet eigenlijk boli moet zeggen – vast te leggen, maar ik vond dat toch iets te onappetijtelijk, zowel qua beeld als qua activiteit. U moet me dus maar op mijn woord geloven dat de hondenuitwerpselen ter plekke enorm zijn.

Helaas heeft de gemeente Haren (nog?) geen algemene opruimplicht voor hondenpoep  ingesteld. Het huidige beleid – inclusief de wat naïeve suggestie over de ‘beste oplossing’ is nogal halfhartig.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's