Big Brothers Band keihard de beste

Drie broers (de jongste 10 en de oudste 15 jaar oud) die met een vriend en ‘soul brother’ samen de Big Brothers Band vormen, hebben afgelopen zaterdag met overmacht de talentenjacht van het Feest van Haren gewonnen. Met snoeiharde rockmuziek uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw – ver voordat de bandleden werden geboren – speelden ze de pannen van het dak.

Uit handen van wethouder Theo Sieling ontvingen de bandleden de hoofdprijs, de Tonika Music Award ter waarde van 200 euro. Daarnaast mochten de zanger, Goya Buitenhuis, drummer Leslie Camping en diens jongste broer en bassist Ferdy Camping met de individuele prijzen voor hun vakgebied naar huis.

Rockklassiekers als Smoke On The Water van Deep Purple en My Generation van The Who lokten veel passanten naar het toch al redelijk bezette pleintje voor de dorpskerk, dat tijdens het optreden van de Big Brothers haast uit zijn voegen barstte. Het publiek wanted more, en kreeg dan ook onder andere Hey Joe van Jimi Hendrix als verpletterende toegift.

De spetterende set die de jonge rockers uit Groningen speelden – niet alleen muzikaal gezien maar zeker ook wat betreft de puike presentatie – en de enthousiaste reacties van het publiek daarop, stelden de optredens van de andere deelnemers een beetje in de schaduw, terwijl ook die zich van hun beste zijde lieten zien. Zo speelde de Maria Goldberg Band fraaie eigen composities, vertolkte Crisilde van den Assem enkele subtiele liedjes (en stal ze mijn hart met een prachtige uitvoering van 9 Crimes van Damien Rice), en coverde het geheel uit Glimmenaren bestaande Glow uiteenlopende nummers van onder anderen Anouk en Nick & Simon.

Tussen de sets van de talentenjachtdeelnemers door verzorgden de Femmes Vattaal optredens waar de stukken letterlijk afvlogen. Deze acht fatale vrouwen beukten ritmisch op psychedelisch beschilderde olievaten, waarbij de dikke stokken die zij met kracht op de drums lieten neerdalen menigmaal afbraken als waren het luciferhoutjes. De power ladies wedijverden met de Big Brothers wie de meeste decibellen kon produceren en het meeste publiek naar zich toe kon lokken. Op beide aspecten eindigde de wedstrijd volgens mij onbeslist. Een gouden greep, dit pauzenummer.

De catering was goed verzorgd, de zon liet zich rondom een enkele bui volop zien, de talentenjacht werd rechtstreeks uitgezonden door het lokale radiostation Haren FM en door de regionale zender Simone FM. En zo was Haren, in ieder geval afgelopen zaterdag, zonder twijfel het leukste dorp van Groningen.

Binnenkort meer foto’s van Het Feest van Haren in dit bericht.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's