Meerweg ontwikkelt meer

Onder de wat gezochte slogan ‘Meerweg ontwikkelt meer’ krijgt de weg langs het Paterswoldsemeer een flinke facelift. Vrijdag werd voor de eerste fase daarvan het startschot gegeven door wethouder Remco Kouwenhoven en gedeputeerde William Moorlag.

Na acht jaar overleggen, plannen maken en vergunningenprocedures kan nu de schop de grond in. Of beter: de zaag de bomen in. Want de eerste werkzaamheden zullen bestaan uit het flink kappen en snoeien van bomen en struiken langs de Meerweg. Als ‘goedmakertje’ werd omwonenden en andere genodigden van de gemeente Haren een bessenstruik aangeboden.

 

De reconstructie van de Meerweg is bedoeld om de weg meer allure te geven en veiliger te maken. Tegelijkertijd wordt de riolering vervangen en zal een ecologische verbinding tussen Friescheveen en Paterswoldsemeer worden gerealiseerd.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's