Sfeervolle uitspanning in ietwat morsige staat

Ouderwets is het juiste woord niet. Misschien vervallen? Rommelig? Café Friescheveen is bepaald geen gelikte gelegenheid met hippe aankleding en trendy meubels.

Gedateerd, dat is het. Met valletjes achter de ramen, en van die blauwgestoffeerde stoelen met metalen frame die je vroeger op congressen zag – stackchairs worden ze genoemd.

Nu is het ook wel begrijpelijk. Lange tijd zag het ernaar uit dat het etablissement aan de Meerweg verplaatst zou moeten worden – 20 meter! – vanwege de facelift die de weg tussen Haren en Paterswolde moet krijgen, waarbij ook een ecologische verbindingszone wordt gecreëerd, zodat dieren veilig kunnen oversteken tussen Friescheveen en Paterswoldsemeer. Logisch dat de eigenaar van het café niet meer investeerde.

Maar de verhuizing gaat niet door. Voortschrijdend inzicht heet dat. De natuurmaatregelen kunnen ook worden gerealiseerd zonder dat de uitspanning op kosten van de gemeenschap geheel wordt vernieuwd.

Zou de uitbater dat jammer vinden? Misschien. Maar ergens geloof ik dat hij zich stiekem eigenlijk veel prettiger voelt in deze wat gedateerde bedoening dan in een spiksplinternieuw paviljoen. En zo blijft hopelijk deze sfeervolle uitspanning nog lang in ietwat morsige staat bewaard.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's