Rondje Waterleidingweg

Een korte maar idyllische wandeling door de Onnerpolder kan gemaakt worden via de Van Swinderenlaan en de Waterleidingweg. Het rondje voert door een haast 19e eeuws landschap van zandweggetjes, weilanden en struweel.

Ooievaars zijn in het weiland op zoek naar kikkers, muizen, mollen of insecten, terwijl weidevolgels als kievit, grutto en tureluur met hun pullen tussen het gras naar wormen en kevers speuren. Natuurlijk roept in de verte de koekoek – maar zoals het een goede koekoek betaamt: je hoort hem wel, maar ziet hem niet.

Lichte regenbuien wisselen vanmiddag af met korte, felle zonneschijn, die het landschap in een intens licht zet.

Een genot voor de landschapsfotograaf, ook als die vanwege een tijdelijke fysieke beperking slechts met een compact camera is gewapend.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's