Geslaagd bezoek koningin aan jubilerende watersportclub

Met een kort maar krachtig bezoek luisterde koningin Beatrix vanmiddag de honderdste verjaardag op van watersportvereniging De Twee Provinciën (VWDTP) in Haren.

De sportief geklede vorstin nam na een ontvangst door commissaris van de koningin Van den Berg, burgemeester Fennema en VWDTP-voorzitter Nannenberg plaats op een Vollenhovense Bol, om vanaf dit klassieke zeilschip op het Paterswoldsemeer een vlootschouw af te nemen.

Negentien eskaders van vier schepen, varxefërend van ‘Oud Zeilend Hout’ (klassieke houten zeilboten) en Zestienkwadraten tot eenmansboten als Lasers en Optimisten, passeerden de koningin en groetten haar. Dat dit niet altijd geheel volgens het protocol ging – de groet wordt gebracht door de fok tijdens het passeren van het admiraalsschip te strijken – mocht de pret niet drukken. De stevige wind maakte sportief zeilen mogelijk en de koningin genoot zichtbaar van een middagje op de woelige baren.

De honderden leden en oud-leden van de watersportvereniging hadden vanaf het terras en het balkon van het imposante clubgebouw een prima zicht op de vlootschouw, en waren onder de indruk van het koninklijke bezoek. Nadat koning Beatrix was vertrokken, was er een feestelijke receptie. Voorzitter Peter Nannenberg ontving uit de handen van burgemeester Van Zuilen van de gemeente Tynaarlo een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

 Zie voor meer foto’s volgende blog.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Bob de Vries 2 juli 2011

    Goeie foto’s man!

  2. Haren in foto's 3 juli 2011

    @Bob: Dank je! Was leuk om te doen. Prima sfeer, goed georganiseerd maar toch ongedwongen, koningin was goedlachs en had het duidelijk naar haar zin. Mooi event om te fotograferen, dus.

© 2024 - Haren in Foto's