Lubekkerbocht

Lubekkerbocht. Zo heet dit deel van het Paterswoldsemeer, althans volgens de door de gemeente Haren gratis verspreide plattegrond, die vervaardigd is door De Vries Kartografie uit Assen. Verder valt de naam Lubekkerbocht niet te achterhalen. Ook zoeken op (het meer correct gespelde) Lxfcbecker Bocht en varianten daarvan levert in combinatie met het Paterswoldsemeer niets op.

Zou de Lubekkerbocht net zo’n spooknaam zijn als het aangrenzende Nijveensterkolksluis (dat overigens wel als zodanig vermeld wordt op Google Maps)?

Hoe het ook zij, de foto is genomen vanaf de doorvaart naar het Nijveensterkolk geheten sluisje, naast molen De Helper.

Verder Bericht

Vorige Bericht

3 Reacties

  1. Gelkinghe 27 juli 2011

    Heeft er misschien een familie Lubek ter plaatse geleefd? Of doet ze dat nog?

  2. Bob de Vries 28 juli 2011

    Lijkt dat gedeelte van het Paterswoldsemeer misschien op de ‘echte’ Lxfcbecker Bocht (in de Oostzee)?

  3. Haren in foto's 30 juli 2011

    @Gelkinghe @Bob: Dank voor de suggesties. Ik zal beide eens nader onderzoeken. Maar wat mij – meer nog dan de herkomst van de naam – vooral frappeert, is dat alleen de gratis plattegrond van De Vries Kartografie de naam Lubekkerbocht vermeldt, en deze verder nergens (!) te vinden is.

© 2024 - Haren in Foto's