Ufo in de Onnerpolder

Vanuit de verte doet het even denken aan een ufo. Met z’n ronde dak, witte wanden en die merkwaardige spriet die midden uit het dak omhoog priemt. Maar dichterbij gekomen heeft het bepaald niet de high tech uitstraling die je bij een ruimtevaartuig van marsmannetjes zou verwachten. Eenvoudige golfplaten wanden, een van houten planken vervaardigd dak dat wel een lik verf zou kunnen gebruiken en met roestige metalen haken lijkt te zijn bevestigd. Dat alles omgeven door een gammel hekwerk dat hier en daar al half is ingestort.

radiobaken Onnerpolder

Toch bevindt zich binnenin wel degelijk hoogwaardige technologie. Het bouwsel huisvest een radiobaken van de Luchtverkeersleiding Nederland, dat al tientallen jaren in de Onnerpolder staat, aan het einde van de Zuiderhooidijk. Het zendt continu een radiosignaal uit waarmee vliegtuigen van en naar vliegveld Eelde, maar ook hoog overvliegend luchtverkeer, hun positie kunnen bepalen. Of ufo’s het signaal kunnen oppikken is niet bekend.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's