Haren finalist in leukste-dorpverkiezing

Geen volksoploop en verkeersopstoppingen zoals in andere dorpen die vandaag te horen kregen dat ze waren doorgedrongen tot de finaleronde van Het Leukste Dorp van Groningen, maar de vreugde was er niet minder om in Haren: de Groene Parel van het Noorden is één van de veertien finalisten.

Tijdens een rondrit door de provincie werden de winnende dorpen één voor één bekend gemaakt. En één voor één werden ze aangedaan door een HLDVG-bus met aan boord miss Groningen die het toegangsbewijs voor de finale overhandigde, een dweilorkest en een mallotig uitgedoste dorpsomroeper.

In Haren kreeg Mariska Sloot, die het dorp voor de door het Dagblad van het Noorden en RTV Noord gezamenlijk opgezette verkiezing had voorgedragen, het felbegeerde finale-ticket overhandigd door miss Groningen, Renee Brouwer.

In de finaleronde beginnen de veertien dorpen weer met een schone lei. Vanaf middernacht kan er weer digitaal gestemd worden. Maar tussen 15 augustus en 1 september brandt de finalestrijd pas echt los. Iedere dag zal één van de finaledorpen centraal komen te staan. Haren valt die eer te beurt op dinsdag 30 augustus. De hele dag zendt RTV Noord live uit vanuit het dorp en het Dagblad van het Noorden wijdt een hele pagina aan Haren.

Op vrijdag 9 september vindt de grote finale plaats. Dan wordt bekend of Haren zich naast de Beste Woongemeente van Nederland ook Het Leukste Dorp Van Groningen mag noemen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 - Haren in Foto's