Wielrenners op snelheid in Oosterhaar

In het kader van de Feestweek werd gisteravond in Oosterhaar de 34e Ronde van Haren verreden. Aan het wielerfestijn namen zo’n 50 mannen en 60 vrouwen deel.

Bij de mannen ging Jos Harms uit Oude Pekela na 80 ronden van 1 kilometer als eerste over de meet. Hij versloeg met ruime lengte Martijn Knol uit Hasselt, met wie hij in de laatste ronde uit een kopgroep van 9 renners was ontsnapt. Derde werd Melvin Boskamp uit Leek.

Bij de vrouwen, die het rondje over Mellensteeg, Waterhuizerweg, Tussenziel en Kamperfoelieweg 40 keer aflegden, was de Zwolse Kirsten Wild de rapste. Ze versloeg Linda Ringlever uit Nijmegen en Andrea Bosman uit Ermelo, die respectievelijk het zilver en het brons pakten.

De top 3 bij de mannen, geflankeerd door de rondemiss en de sponsor

Winnaar Jos Harms legt uit aan de speaker – die het festijn drieënhalf uur lang onafgebroken van commentaar voorzag, daarbij vakkundig de nodige platitudes en melige grappen debiterend – hoe hij kort voor de finish een bocht als laatste inging om er weer als eerste uit te komen

 

De onlangs verkozen Miss Oosterhaar – ze fungeerde als rondemiss – in afwachting van het moment dat ze de drie medaillewinnaars mag kussen

De gouden en bronzen medaillewinnares na afloop van de koers

De complete uitslagenlijsten vindt u hier (mannen) en hier (vrouwen).

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's