Nieuwsgierige koeien

De ondergaande zon zette de Onnerpolder in een goudgele gloed. Terwijl ik opnames stond te maken voor mijn fotocolumn in het Harener Weekblad zag ik dat niet alleen het object dat ik fotografeerde in een prachtig strijklicht baadde, maar ook een koe achter mij, die  – nieuwsgierig naar dat vreemde type dat bij het vallen van de avond over een zwart kastje op 3 poten gebogen stond – dichterbij gekomen was.

Ik besloot me om te draaien om tussen de bedrijven door ook de koe op de gevoelige sensor vast te leggen. Dat leek het signaal voor de andere koeien, die verderop in de wei verpoosden, om zich ook naar hun onderzoekende soortgenoot te begeven, aanvankelijk langzaam en aarzelend maar al snel in volle draf om elkaar bij het hek te verdringen voor een plaatsje op de eerste rang.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Gelkinghe 10 juli 2011

    Deze foto’s mogen ze wel héél groot zetten, wegens de fraaiheid ervan.

  2. Haren in foto's 11 juli 2011

    @Gelkinghe: Dank je, maar deze komen niet in het HW. De foto die daar wel in komt – ik denk a.s. donderdag – is ook niet onaardig (al zeg ik het zelf).

© 2024 - Haren in Foto's