Hortus in beeld(en)

In de Hortus Haren is nog tot 2 oktober een expositie van 22 Groninger beeldhouwers. Ruim 45 beelden van hun hand staan opgesteld tussen de (bloeiende) planten, heesters en bomen. Het ene werk is fraaier dan het andere – deels een kwestie van smaak, deels van kwaliteit – maar er staan zonder meer aardige werken opgesteld in de academische tuin.

Het topstuk is wat mij betreft – en blijkbaar ook volgens de organisatie, want die plaatste het op de omslag van de folder – het werk De Takkenman, bijgenaamd De Groendenker, van de Harener kunstenaar Henk Vos (foto boven).

Maar ook een aantal andere sculpturen is de moeite van een bezoek waard. Hieronder een persoonlijke selectie.

Naast De Takkenman van Henk Vos, behoort het werk hierboven, dat volgens mij van de hand van Els Otten is maar dat ik in haar portfolio niet kan terugvinden.

En voor wie de kunstwerken niet weet te appreciëren, vormen ze altijd nog een handige steun voor bijvoorbeeld tuingereedschap.

Ook het beeld dat kunstenaar Gert Sennema gedurende een aantal weken vervaardigde in de schaduw van de Gorechtkerk heeft in de Hortus een hoogverheven plekje verworven.

Maar los van de huidige beeldenexpo is de Hortus natuurlijk een prachtige en verrassende tuin. Voor mij vormde de expositie een aanleiding voor een hernieuwde kennismaking met de hortus, en ik heb meteen een jaarkaart aangeschaft. Als iedere Harenaar dat zou doen, zou de Hortus dan gered zijn?

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's