Tank Tinq

Sinds een week of drie voert het tankstation aan de Kerklaan, tegenover de Hortus, het merk Tinq. Voorheen was het een Gulf-station, en tot een aantal jaar geleden werd er onder het merk Bim brandstof verkocht.

Tinq is een concept van goedkope, onbemande tankstations. Voordat er kan worden getankt moet met de bankpas aan de automaat worden betaald. Afrekenen kan niet meer in de shop. Die blijft wel open, voor de verkoop van tabak, snoep en andere artikelen. Ook de wasbox blijft in gebruik.

Het is de bedoeling dat binnenkort 24 uur per dag kan worden getankt. Nu kan dat nog niet omdat de daarvoor benodigde vergunningen nog niet zijn afgegeven. Het tanken van lpg zal ook in de toekomst alleen mogelijk zijn als de shop is bemand. Het is wettelijk niet toegestaan autogas zonder toezicht te tanken. Ook nu moet men bij dit station vooraf per intercom aan de shopmedewerker kenbaar maken dat men lpg wil tanken, zodat deze de betreffende pomp kan vrijgeven.

Ook het voormalige ANWB-tankstation aan de Helperzoom in Groningen is vorig jaar ‘omgekleurd’ tot Tinq-station. De ANWB heeft in 2008 alle (eveneens onbemande) benzinestations die het onder het ANWB-merk beheerde aan Tinq overgedaan.

Tinq is een zelfstandige dochteronderneming van Gulf Oil Nederland, dat het merk en de bijbehorende tankstations eind 2004 overnam van Shell. Dat introduceerdeTinq in 2001, waaraan ik zelf nog heb mee mogen werken.

Tinq_P1050049

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. M. de Vroeg 6 december 2010

    Persoonlijk vind ik het echt waardeloos! Was er laatst aan het tanken en wou mijn auto laten wassen. De eenigste hulp die je krijgt is van een boer met een zeer brutale mond waar de meest rare sexuele praat uitkomt een hele aparte man ik kom er nooit van me leven weer!

    Mevr. de Vroeg

© 2024 - Haren in Foto's